een project van Stichting Square Web

HHC Uithuizen en ODBS Nijenstein vieren Daltondag met BERICHT AAN DE TOEKOMST

Wat is er mooi aan deze tijd, wat is er moeilijk? Wat mag er nooit vergeten worden?
Wat wil jij aan toekomstige bewoners meegeven?

Op 20 maart is het Nationale Daltondag. Leerlingen van ODBS Nijenstein en HHC Uithuizen, ouders en leerkrachten vierden deze dag met de opening van een tentoonstelling. De resultaten van het project BERICHT AAN DE TOEKOMST waren te zien in de hal van ODBS Nijenstein.

Na toespraken van schoolleider Sarah Diekstra en rector Agnes Schaafsma en het zingen van het Nijensteinlied, knipte Aris Fickweiler, directeur-bestuurder van Lauwers en Eems, het lintje door. Daarna konden teksten en beelden van de leerlingen bekeken worden onder het genot van een glaasje (kinder)champagne.
In een aangrenzend lokaal waren foto’s te zien van het werkproces en was de audiocollage te horen die Aletta Becker samenstelde uit door de leerlingen geschreven en voorgelezen teksten. Klik hier om de audiocollage te luisteren.

Ik schrijf dit in het verleden
Best een gekke zin
Of is het een vraag?
Is het verleden gister
Of was het al vandaag?
Ik weet alles van het verleden
Maar hoe zit het met de toekomst
Toekomst
Word jij mooier dan het verleden?
Toekomst
Word jij mooier dan het heden?

Sam Weidema, groep 8 ODBS Nijenstein

De teksten en afbeeldingen van de leerlingen worden na de zomer gepubliceerd in een boek dat te leen zal zijn in de bibliotheken van het Hogeland; de audiocollage is dan te horen in een door Jantine Koppert te vervaardigen luistermeubel dat de bibliotheken zal afreizen.

BERICHT AANDE TOEKOMST is een project van Stichting Square Web in samenwerking met Biblionet en de Verhalen van Groningen en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen, het Oranje Fonds en de voormalige gemeenten Uithuizen en de Marne.

 

Stichting Square Web

KvK nummer 01134313

RSIN 819669453

IBAN NL64 TRIO 0338 5697 23 

bestuur: Pauline Durlacher, Sabine Dehne en Gerard van Emmerik

Stichting Square Web werkt veel samen met Aletta Becker.

de logo's van Square Web zijn gemaakt door Jantine Koppert.

 

 

Stichting Square Web wordt gesteund door het Oranje Fonds.
Steun het Oranje Fonds! www.oranjefonds.nl/vrienden

 

 

Namens Stichting Square Web zal Pauline Durlacher het eerste exemplaar van het boek overhandigen aan Anja Reenders van De Verhalen van Groningen.

Het boek is te koop tegen kostprijs (+ 20 euro).

Meer informatie? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..